Världens dyraste flätor?

Fläta som klipps avNyligen såldes, på en auktion till förmån för välgörande ändamål, ett par flätor för 270 000 kronor. Anledningen till det höga priset är dels vem flätorna ursprungligen tillhörde, men också deras färg.

Flätorna klipptes av Willie Nelson, en av de mest kända countrysångarna någonsin, på en fest hos paret Cash 1983. Nelson lever fortfarande, och har gjort sig känd inte bara för sin musik, utan även för sina åsikter i miljö- och marijuanafrågor. Han driver företaget Willie Nelson Biodiesel, som tillverkar biodiesel av vegetabilisk olja. Mest känd är han dock för att vara en av förgrundsgestalterna inom outlaw-country, tillsammans med namn som Johnny Cash och Waylon Jennings. Han har dock inte varit rädd för att ge sig på andra genrer: 2005, när Nelson var 72 år, släpptes hans första reggaeskiva, med det något ironiska namnet Countryman.

Ytterligare en anledning till att priset blev högt är troligen att Nelson fortfarande var rödhårig när flätorna klipptes av. Red Headed Stranger är namnet på ett av hans mest kända album.