Kampen om guldet i SHL

Frölunda tog precis första platsen i tabellen och tätt därefter kommer Växjö och Skellefteå. Kampen om guldet är långt ifrån klar och mycket kommer att kunna hända innan våren kallar mot slutspel. Vilket team är bäst och starkast? Gissa rätt, spela på svenska SHL och vinn.

hockeyI år finns det 14 lag som och kämpar om guldet i SHL. Alla möter alla, två gånger hemma och två gånger borta vilket motsvarar totalt 52 omgångar. Sammanlagt ska 364 matcher spelas innan någon kan titulera sig för vinnare. Växjö har haft en bra säsong och har länge stått stadigt på först platsen. Men detta ändrade Frölunda på i senaste matchen och trappade upp till 76 poäng.

Just nu ser tabellen ut såhär för 2016/2017:

  Lag                            Poäng

  1. Frölunda                 76
  2. Växjö                      73
  3. Skellefteå               68
  4. HV71                      65
  5. Linköping                64
  6. Brynäs                    61

Med tio raka segrar i SHL har Växjö länge haft en av topplatserna i tabellen. Nästa match är mot bottenlaget Rögle i Vida Arena. Frågan är om resultaten kommer fortsätta i samma riktning eller om Rögle kommer ha chans att bryta trenden? Kommer Växjö kunna ta tillbaka sin titel som serieledare? Gissa rätt och spela på svenska SHL för att vinna.

Var du en av dem som lade pengar på att antingen Skellefteå, Frölunda eller Djurgården skulle ta hem segern i en av de senaste matcherna? Du kan i detta fall vara nöjd då alla dessa lag var några av dem som stod för gårdagens vinster. Här kan du även läsa mer om den senaste matchen mellan Frölunda och Karlskrona, matchen som gav Frölunda en topplats i tabellen.

Säkert tillskott för SHL nästa år

Vi kommer nästan helt säkert se Williamsson på en av tröjorna i SHL nästa säsong. Mest omtalat i hockeyallsvenskan just nu är Panterns målvakt Tex Williamsson. I den senaste matchen mot Södertälje höll han sin fjärde stadiga nolla ända in till slutsignalen. Säsongen har varit succé för Williamsson och nu jagar SHL-klubbarna målvakten för nya kontrakt. Här berättar Malmö-klubbens målvakt mer om känslorna efter ytterligare en värdig vinst och om hur intresset för SHL ser ut.