Julklappar till kunderna

Tidigare har vi belyst rent allmänt vad som innebär bra respektive mindre bra marknadsföring. För att förstå det här behöver vi reda ut begrepp som public relations. Att skapa goda relationer till sin målgrupp innebär bra och långsiktig marknadsföring, som kommer göra kunderna trygga i ditt märke. Det skapar du på olika sätt, men ett uppskattat knep är att skicka små presenter till sina kunder.

Att sätta en kunds upplevelse i centrum är ren överlevnad för ett företag som vill lyckas. Bra marknadsföring sätter kunden i fokus. I länken kan du hitta mer information om hur du kan hitta profilpresenter till ditt företag.

Som företag handlar det om att sätta sig in i kundens behov och känslor, och att lära sig trycka där det känns som mest uppskattat eller triggande. Att skicka en symbolisk julklapp med din profil på är alltid uppskattat. Varför? Människor älskar att känna sig sedda.

Har du ett företag som innebär medlemskap är det viktigt att ständigt göra sig påmind om varför kunden regelbundet ska betala pengar för att vara med. Kunden är mycket väl medveten om de där hundralapparna den lägger ner på att vara med, och sköter man det inte snyggt har man inte många medlemmar eller prenumeranter kvar.

Julklappar från chefen?

Intern kommunikation är minst lika viktigt som den externa. En vanlig gest hos arbetsgivare är att dela ut julklappar till sina anställda. Det är ett sätt att skapa lojala band mellan styrelsen och de anställda, och räknas idag som så pass vanligt att man nog skulle bli förvånad om man inte fick något.

Pengar och annan utdelning kanske kan vara en uppskattad present hos många. Och självklart tackar ingen nej till lite mer klirr i kassan innan jul. Men som kund förväntar man sig det lilla extra, något mysigt och omsorgsfullt. Då kan du räkna med instagramspridning och god kundlojalitet för ditt företag. Förslag på saker att ge sina kunder:

  • Delikatesser
  • Gåvokort
  • Reklamgodis
  • Plåster med ditt företags logga på!