Julen närmar sig

Det är redan november, och trots att snön inte har fallit än och plusgraderna håller hårt om vår huvudstad – är känslan att julen närmar sig här. Det har redan i affärer fyllts på med julmust, julpynt och ryktet säger till och med att julmusik har spelats på radion. Det är fortfarande tre veckor kvar tills den första advent, då man enligt svenska folket egentligen ska börja med pynt och julmys, och som alltid den första advent kommer det flera olika härliga julmarknader som man kan besöka. I Stockholm är det väldigt många olika marknader man kan gå på, och i denna artikel hänvisar Dagens Nyheter till nio olika julmarknader i Stockholmstrakten som är värda att besöka.

Det är härliga tider när julen närmar sig. Alla blir så mycket gladare och aktiviteterna tillsammans tätnar. På arbeten blir det också en gladare stämning när det nalkas jul, och en av anledningarna kan säkerligen vara de faktum att det närmar sig ledighet samt en härlig julfest. Är du arbetsgivare kan du tjäna mycket på att ordna en riktig julfest i en festvåning i Stockholm för era anställda. Har ni inte kontor i huvudstaden kan ni ordna med övernattning på ett hotell och sedan tillsammans besöka julmarknader under nästkommande dag. Trevligt kommer det garanterat att vara, och uppskattat av både chefer och anställda.

En av de mest uppskattade julmarknader i Sverige är den som är på Skansen på Djurgården, och den är traditionellt varje helg fram till jul. Dit kan man gå med både företag, skola och med familj. Och det finns någonting för alla i familjen att köpa, men främst är det ju stämningen som lockar. Entré till Skansen är 60 kronor, men barn under 12 år går in gratis.

Andra bra julmarknader värda att besöka:

  • Drottningholms julmarknad. Ta tunnelbana till Brommaplan och buss 301 till Drottningholm. Där hittar du slottsvisning, marknad, julkonsert, luciatåg och mycket mer. Allt i en kunglig miljö!
  • Vaxholm julmarknad. Vaxholm tar du dig till genom bus 670 från Tekniska Högskolan eller med båt från Strömkajen. Väl där hittar du massvis av spännande julsaker att titta på och även roliga juleakvaviter.
  • Gamla Stan. På andra plats efter Skansens julmarknad hittar vi julmarknaden i Gamla stan. I år öppnar den 1 advent, 29 november och har öppet varje dag fram till 23 december. Ta tunnelbanan till Gamla stan och njut av en gammaldags och klassisk julmarknad.

????????????????????????????????????????

 

Är du ovan med att röra dig i Stockholm kan du lätt läsa dig in på SL om hur du bäst tar dig runt.