iPhone – en riktig guldgruva

Har du en gammal iPhone av första modellen som lanserades liggandes hemma i någon byrålåda? Släng den då inte – den kan nämligen vara en riktig guldgruva.

iphone-apple-telefonDe flesta av oss äger en iPhone och gärna köper billiga mobilskal online för att skydda den. Och många är det som också vill ha den allra senaste i raden av iPhones som kommer ut på marknaden. Men något som snabbt visats med modell nummer 7, vilket är den senaste modellen som kommit ut, är att den kanske inte var så bra som man trodde. Något som till exempel tidningen Auto, Motor & Sport skriver om är hur det nyligen börjats ramla in rapporter om hur denna exploderar och i vissa fall till och med totalförstört hela bilar – så den vill du nog nu helst slänga. En modell du dock inte bör kasta bort är första modellen av iPhone om du har den i din ägo. Den kan nämligen vara en riktig guldgruva.

Äldsta iPhone kan ge tusenlappar

En som insåg vilken guldgruva en äldre ouppackad modell av iPhone skulle kunna bli i framtiden var Astrit Morina från Partille. Och visst hade han rätt. Han vill nämligen sälja en Iphone 1 i obruten förpackning för hela 40 000 kronor, skriver Expressen. Men visst hade han kunnat begära ännu mer klirr i kassan om han så ville. Redan 2014 såldes nämligen en likadan iPhone för 15 000 dollar, vilket betyder att den gick för nästan 132 000 kronor. Så mycket är dock inte Morina sugen på att försöka kamma hem, utan till Göteborgs Posten säger han att han lägger ut den för 40 000 kronor och hoppas på att han får det, sen om fler budar kanske den går för mer – men minst 40 tusen vill han alltså ha.

Ingen har hört av sig

Nog för att han satsar lägre än personen som fick 132 000 kronor för sin iPhone så är det ännu ingen som nappat på hans annons, dock är det närmare 2 000 personen som besökt annonsen. Får han inget napp kommer han dock inte sura för det – då lägger han ut den på ebay och hoppas på att fler samlare finns internationellt som är villiga att betala.

Kort fakta om den första iPhone:

  • Lanserades 29 juni 2007 av Apple
  • Såldes i över sex millioner exemplar sitt första år
  • iPhone 1 säljs numera som samlarobjekt och är mycket eftertraktade internationellt