Glada nyheter om lån

Att hamna hos Kronofogden är det knappast många som strävar mot. Det är någonting som kan bli ytterst problematiskt för den framtida ekonomin, men trots vad ryktet säger – är du inte körd bara för att du har en betalningsanmärkning. 

Alla kan hamna i problem på grund av sin ekonomi. Oväntade utgifter som kommer när sparandet inte fungerat kan hända vem som helst, och om man inte hanterar det rätt kan Kronofogden vara vad det leder till. Men. Det betyder inte att livet stannar av och du inte kan göra någonting av det du drömt om. Absolut inte. Om du hamnar hos Kronofogden kan du faktiskt fortfarande ta lån till bostad eller bil. Dessvärre är Kronofogden utmålat som det absolut värsta som kan hända, och visst är det självklart till ens fördel att INTE hamna där, men om nu så är fallet finns det alternativ.

Fokusera på det positiva

Som alltid kan man med fördel gå ur situationer om man letar efter det goda, och därmed lösa problemet. Behöver du låna pengar men har haft problem tidigare kan du faktiskt ta ett lån utan säkerhet. Det innebär att räntan kan vara något högre och kraven på återbetalning (amortering) är högre än annars. Men det går, och det är viktigast.

Glädjande nyheter är också att Kronofogden nu har tagit hårdare krav mot SMS-lån. Det har man skrivit om i en artikel från Dagens Nyheter som du kan läsa här. I artikeln menar man att antal personer som hamnat hos Kronofogden på grund av obetalda mobilräkningar ligger på en mycket lägre nivå sedan de har samarbetat med mobilbranschen, och nu vill de göra samma sak med sms-låneföretagen. Det är glädjande nyheter eftersom det kommer innebära att det blir bra mycket mer säkert att ta sms-lån och där med behöver en inte oroa sig över att i framtiden bli lurad. Så här beskriver Janne Åkerlund, projektledare för Kronofogdens arbete med mobilbranschen, vad ett nytt samarbete kommer att leda till i artikeln:

– Bara det steget gör att man kan börja sortera bort de oseriösa företagen. Branschen har till exempel tagit fram etiska regler som medlemsföretagen måste hålla sig till.

Nu gäller det bara att vänta och se om detta kommer att fungera. Om du vill veta mer om hur det fungerar med Kronofogden, exempelvis vad man ska göra om man har tagit för många sms-lån, hur man ska undvika att hamna där och vilka möjligheter som finns när man väl är där så kan man läsa denna artikel och chatt som har tagits fram här. Som med så mycket annat handlar det om kunskap för att undvika en olycka eller ett problem, och om du läser på kommer du snart märka att Kronofogden inte kommer att bli något som helst problem för dig – utan att du snarare är redo att tackla världen och allt vad den har att erbjuda!

Glad gubbe diagram
Var glad istället för att vara ledsen, det blir du när du har bra koll på din ekonomi.