Från led till grafen

Ledlampan är en uppfinning som gjort underverk för miljön och hushållens plånböcker och även fått männen bakom den blå lysdioden att få Nobelpris. Men, nu kan det redan vara så att det kommit en ännu bättre lösning på problemet energi. 

1152501-light-bulbVi lever och konsumerar som om vi går runt med tre jordklot. Något som får otroligt konsekvenser, men även många att nu även på riktigt börja tänka till hur vi lever och vilka gröna fotspår vi väljer att lämna efter oss. När det kommer till miljö så är energifrågan otroligt stor och viktig och även en punkt som enskilda individer kan göra mycket för att förbättra. Att ljus kan förhindra vinterdepressioner har vi tidigare skrivit och som du kan läsa mer om här, för ljus är så viktigt för oss och då vi dagligen är i kontakt med ljuskällor är det viktigt att vi mer börjar fundera över att välja rätt källor. Ledlampan har revolutionerat marknaden och inte bara sett till så att vi förbättrar vår miljö med bättre energi utan även vår privatekonomi då lamporna räcker otroligt mycket längre än vanliga gamla glödlampor. Men nu verkar det även ha kommit en ny teknik på marknaden som sägs vara ännu bättre än den vanliga led-lampan.

Ett lager grafen och lampan blir bättre

I en artikel från Nyteknik.se kan man ta del av att ett tunt lager av grafen gör att ledlampan kommer få en ännu lägre energiförbrukning och inte nog med det kommer den även att få ett mycket längre liv. Bara inom några månader kommer man att kunna köpa dessa lampor i butiken. Man har hypat upp grafenet något enormt och det finns många områden som ett grafenhölje kan användas till. Bland annat använder man det redan vid tennisrack. Men självklart ska man inte