Fiske bästa terapin

Den som vill få ro i kropp och själ ska bege sig ut och fiska. Fisket har nämligen visat sig vara det bästa botemedlet när man ska bli bättre från en sjukdom.

1707064-father-and-son-fishing-together

Fiske kan faktiskt vara den bästa terapin, rapporterar Svenska Dagbladet. Enligt läkare hör nämligen sportfiske till den bästa rehabträning som man kan tänka sig för bland annat strokepatienter. Man tränar balansen genom at vada upp till midjan i strömmande vatten med en ojämn havsbotten. Finmotoriken över man upp genom att pilla med utrustningen och knyta flugor. Den avslappning för hjärnan som behövs för de flesta i rehab får man genom många timmar med spöet i hand utan några riktiga störningsmoment. Organisationen Sportfiskarna har till och med försökt få sportfisket att anses som friskvård för företag eftersom det är så välgörande för kropp och själ.

Rätt utrustning

Att fiske var kul visste de flesta nog redan, men att fiske är så pass välgörande kommer nog som en nyhet för många. Och detta blir alltså ytterligare en anledning till att ge sig ut på sjön och ta en lugn stund med fisket. För att man ska kunna fånga en baddare krävs självklart rätt utrustning. Det behövs ett fiskespö, ett par olika drag och en fiskerulle så att man kan dra upp den fisk som nappar. På nätet kan man hitta allt från spön, till drag och alla kategorier av fiskerullar. Det behöver inte bli speciellt dyrt att köpa allt detta om man inte är en proffsfiskare. En amatör som vill ha ett set med olika fiskeprylar kan lätt hitta det för ett par hundralappar. Vill man ha något ännu billigare än så kan ett metspö rekommenderas. Läs mer.

När bäst fiske?

Ytterligare något som behövs om man ska ut och fiska är självklart lite kunskap om hur man gör och var man hittar vilken fisk. Exempelvis kan det vara bra att veta vilket väder som fisket är bäst i. På nwt.se kan man läsa att det ofta är bättre att fiska efter regn. Om det är för varmt i vattnet simmar nämligen fiskarna ner till botten av sjön där det är svalast. Vad gäller tid på dygnet rekommenderas morgon och kväll.