Dags att planera kräftskiva

Det är augusti, högsommarvärme och många glada miner. För nog har de flesta nu haft semester och återgår till arbeten – men augusti betyder ju faktiskt också kräftsäsong, och kräftskivor. Detta är självklart någonting som är värt att fira och om du än inte har blivit bjuden på ett kräftkalas kanske det är dags att istället bjuda in till ett eget. Hur du gör för att kräftskivan ska bli lycklig? Det har vi receptet på:

folkpafastning.se

Glöm inte heller att ordna bra musik!

För det första är det viktigt att du planerar din kräftskriva ordentligt, det går inte att improvisera fram på en timma. Det du bör göra är att se till så att du har tillräckligt med kräftor (blir det dyrt kan du be gästerna ta med egna kräftor – men då måste de så klart hinna införskaffa dessa). Handlar de frysta kräftor ska dessa också hinna tina, det tar sin tid. En bra tid att planera för en kräftskiva är 1-2 veckor innan eventet. Utöver kräftor måstes du även skaffa tillbehör: en eller två goda matpajer, en smaskig potatissallad, sallad, gott bröd och kanske lite ägghalvor. Detta gör att gästerna kan tugga på någonting utan ansträngning och resultatet blir ofta att en inte blir riktigt lika packad på snapsen. Mer utförliga tips på goda tillbehör hittar du också här.

Självklart är det även viktigt att du dukar på absolut bästa sätt. Dekoration till kräftskivan kan vara ett av de viktigaste inslagen för att det ska bli ett lyckat event, det hör liksom till. Hattar, servetter med kräftor, roliga ballonger, snittblommor, en ljusslinga med mera.

Smålandskräftan bäst i test

Är du orolig över vilka kräftor som är bäst? I en artikel här har det gjorts ett test på vilka kräftor som smakar bäst. Det är 17 olika sorter som har testats, både frysta och färska. Högst på listan ligger Smålandskräftan som kostar 179 kronor. Den kan ju vara bra att välja om du vill vara säker på att det hela blir en succé.

Har du inte plats eller möjlighet att anordna en kräftskiva? Då kanske du istället ska åka till Malmö och vara med på enorma kräftskiva som ordnats där. Men det gäller att vara där i tid, det är nämligen många som vill ha plats och den som väntar för länge kan bli utan.