Bikinin som hjälper att sola säkert

När sommaren är här planerar förmodligen många på att ligga på stranden och lapa sol. Men det finns en risk för att bränna sig och få hudskador om man glömmer att ligga i skuggan ibland och även smörja in sig. Nu lanseras dock en bikini som hjälper bäraren att sola säkrare.

4305244-vector-sun

Nu kan du börja sola säkert i sommarens strålar, rapporterar Sydsvenskan. Det är nämligen så att ett franskt företag tillverkat en bikini som säger till dig när du behöver mer solkräm. Tillverkaren av den här riktigt smarta bikinin heter Spinali Design och enligt företaget har tyget på bikinin en liten sensor invävd. Sensorn kopplas till bikinibärarens smarta telefon och i telefonen dyker ett meddelande upp när det är dags att smörja in sig eller uppsöka en skuggig plats. Bikinin anpassar sig även efter hur mycket sol bäraren tål att utsättas för.

Viktigt med solkräm

Den här bikinin är otroligt smart och kan nog hindra många från att bränna sig eller i värsta fall drabbas av hudcancer. Bikinin finns dock inte, såvitt vi vet, i Sverige än. Därför krävs det att vi tänker till själva och skyddar oss från solen på ett bra sätt. Ett tips till alla som tycker det är lite tråkigt att behöva smörja in sig med solkräm stup i kvarten, är att köpa en solkräm som är lätt att applicera och som luktar så gott att man bara vill smörja in mer och mer. Ett sådant kit med härlig solkräm kan man hitta på http://fyndiq.se/halsa-skonhet/hudvard/hudvardskit/. Vill man ha koll på företaget som säljer dessa fina hudvårdskit, och mycket mer inom skönhet, kan man besöka företagets Facebook-sida.

Skyddar inte mot alla strålar

Även om solkräm skyddar väldigt bra mot en ond solbränna, innebär det inte att man kan ligga ute i stekande sol en hel dag bara för att man smörjt in sig bra. Solkrämen skyddar nämligen inte från precis alla skadliga strålar, rapporterar Metro. Solkrämen skyddar framförallt mot UVB-strålar men inte lika effektivt mot UVA-strålar. Så att ligga i skuggan är att föredra ibland.